«És normal que la regla no em vingui regular?»

per Redacció, el 25 de juliol de 2019 a les 10:00
A continuació llegiràs la consulta d’una noia enviada al Consultori d’Adolescents.cat. El text és el que ens ha enviat:

Usuària d'Adolescents.cat:

Hola


Des de fa poc tinc la regla. La vaig tenir fa uns dies i ara no sé quan em vindrà i tinc una mica de por per si em ve quan estic de viatge (hi ha punts) La meva pregunta és: la regla es regula molt de pressa?
Per si us serveix, el primer cicle em va durar 38 dies.

Merci!

RESPOSTA:

Hola Lili!

Doncs durant el primer any especialment la regla pot ser irregular, per tant, pot resultar una mica complicat determinar la data exacta en la qual et vindrà la següent regla. De mica en mica, aniràs coneixent els teus cicles i si són regulars, et serà més fàcil fer "prediccions" sobre el següent.

Una abraçada ben forta i moltes gràcies per escriure'ns!

Mariona Busto

Psicòloga 
@marionabusto
http://www.consultajove.cat


">www.consultajove.cat 

 Pots fer la teva consulta al Consultori d'Adolescents.cat aquí


Us deixem amb les dues afectacions més habituals relacionades amb la menstruació:

Hi ha dos tipus de trastorns: l'absència de menstruació (amenorrea) i el sagnat menstrual abundant. El primer sol ser conseqüència d'una problemàtica coneguda com anovulació (absència d'ovulació). Per tant, el millor que es pot fer és consultar a un expert. Pel que fa al segon trastorn, el sagnat menstrual abundant, es pot arribar a considerar una problemàtica quan la regla dura més de 8 dies i es perd molta sang. Aquesta afectació, molt habitual entre les adolescents, es deu a l'anovulació secundària la qual es tradueix en un sagnat abundant irregular. Si us passa, aneu al metge i us dirà el tractament a seguir.

Arxivat a:
CONSELLS, consultori
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: