5 adolescents que hauries de conèixer i que t'inspiraran

per Redacció, el 10 d'agost de 2019 a les 06:00
Hi ha 600 milions de noies adolescents arreu del món i moltes d'elles estan lluitant per promoure els drets humans i canviar la realitat. La revista d'Unicef ens parla d'algunes d'aquestes joves que estan treballant per a un futur millor:

 


Versió sense playbuzz
Muzoon Almellehan, Síria, 20 anys
El 2013, quan tenia 14 anys, la Muzoon va haver de fugir de Síria a Jordània, on va viure en campaments de refugiats durant tres anys. Allà va començar la seva particular lluita contra l'abandonament escolar de les nenes. Porta a porta, parlava amb els pares i mares d'aquelles nenes que estaven en risc de contreure matrimoni infantil o embaràs precoç per a convèncer-los de la importància de continuar amb els seus estudis. Ara és una ferma defensora del dret de les nenes a una educació de qualitat i Ambaixadora de Bona Voluntat d'UNICEF.

Joyce Kekullah, Libèria, 18 anys
Després de perdre's diversos anys de col·legi a causa d'una malaltia, la voluntat de Joyce per aconseguir un futur millor la va portar de tornada a l'escola. Vol ser comptable i guanyar prou per a cuidar la seva família. "Res em detindrà", assegura. Ara participa en un Club de Nenes animant a altres adolescents a reprendre els seus estudis. Gràcies a la feina de la Joyce i els seus companys, prop de 1.500 noies han tornat al col·legi o s'han matriculat per primera vegada.

Gilda Paulina Menchú Tzun, Guatemala, 19 años
Gilda és una jove de 19 anys que pertany a la comunitat Maia Quiché, a Guatemala. Porta diversos anys exercint d'activista contra la violència sexual i promovent els drets de les nenes i adolescents a l'Amèrica del Sud. Participa en fòrums internacionals exercint d'altaveu de les comunitats més discriminades i animant a les joves a implicar-se i participar en la vida pública. Reclama "espais amics" per a les adolescents on les noies puguin acudir sense por.

Greta Thunberg, Suècia, 16 anys
El 2018, i amb només 15 anys, Greta Thunberg va decidir no assistir a l'escola els divendres i asseure's davant del parlament suec per reclamar que s'apliquessin mesures contra el canvi climàtic. Des de llavors que milers de joves han seguit el seu exemple i es manifesten cada divendres sota el lema #FridaysforFuture. La Greta Thunberg ha aconseguit situar l'escalfament global al punt de mira i ha augmentat la conscienciació sobre la importància de cuidar el nostre planeta. I és que, com diu ella, ens hi juguem el futur.

Malala Yousafzai, Paquistán, 21 anys
Quan tenia 11 anys la Malala Yousafzai va escriure i publicar un diari anònim sobre la seva vida al Pakistan. Poc després es va convertir en un personatge públic i va iniciar una campanya sobre la necessitat que l'educació arribés a tothom per igual, tant nois com noies. Les seves reivindicacions i el seu activisme no van ser vistos amb bons ulls i tres anys més tard van arribar les represàlies: va ser disparada mentre viatjava en un autobús escolar. La Malala Yousafzai va sobreviure i va seguir lluitant, encara més que abans, "per tots els menors oblidats que també volen una educació". El 2014 es va convertir en la persona més jove de la història en guanyar un Premi Nobel de la Pau.
Arxivat a:
EDUCACIÓ, adolescents
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: