Què són els humanimals i perquè estan generant tanta polèmica?

per Redacció, el 2 d'agost de 2019 a les 12:14
Aquesta setmana s'ha conegut una de les notícies que més debat ha generat en els darrers mesos. Us estem parlant de l'experiment que ha portat a terme un equip de científics espanyols liderat per Juan Carlos Izpisúa. I és que els investigadors han aconseguit crear per primera vegada quimeres d'humà i mico en un laboratori de la Xina, un important pas cap al seu objectiu final: convertir animals d'altres espècies en "fabriques" d'òrgans per a trasplantaments humans. 



L'equip d'investigadors ha modificat genèticament l'embrió del mico per inactivar gens essencials per a la formació dels seus òrgans i li ha injectat cèl·lules humanes capaces de generar qualsevol classe de teixit.

El resultat és una quimera de mico amb cèl·lules humanes que no ha arribat a néixer, ja que els investigadors han interromput la gestació. L'experiment s'ha realitzat a la Xina per esquivar les traves legals perquè hi ha països on aquest tipus d'investigacions no estan permeses.

Com us podeu imaginar, moltes persones han criticat els investigadors en assegurar que no és "ètic" desenvolupar òrgans humans en animals, una fusió a la qual han anomenat "humanimals". El metge Àngel Raya, director del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona, explica a El País alguns dels problemes d'aquest tipus d'experiments: "Què passa si les cèl·lules mare escapen i formen neurones humanes al cervell de l'animal? Tindrà consciència? I què passa si aquestes cèl·lules pluripotents es diferencien en espermatozoides?". Unes preguntes que encara no tenen resposta i sobre les quals s'ha de reflexionar.

Vosaltres trobeu bé que es facin aquest tipus d'experiments per crear "humanimals"?

 




 
Arxivat a:
SALUT, humans, òrgans
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: