El senzill test que et dirà si la sèrie que estàs mirant és masclista

per Redacció, el 8 d'agost de 2019 a les 10:16
El test de Bechdel és un procediment que s'utilitza per avaluar la bretxa de gènere que pot existir en qualsevol obra artística. És a dir, és una prova que serveix per mesurar la presència de la dona en les pel·lícules, sèries...i determinar si aquestes tenen trets masclistes.

El mètode d'avaluació és senzill: consisteix a fer-se un seguit de preguntes sobre el paper de la dona en l'obra que vulguem analitzar:


1. Hi ha almenys dos personatges femenins?
2. Els personatges femenins que hi apareixen tenen nom?

3. Les dones que apareixen a l'obra parlen entre elles en algun moment?
4. La conversa és sobre alguna cosa que no sigui un home?


Si la majoria de respostes a aquesta pregunta és "no" estem davant d'una obra masclista que té la dona en un segon pla.

Encara que pugui semblar que la majoria de les sèries que mirem passin aquest test sense problemes, el cert és que moltes no el superen. Així ho asseguren diverses pàgines especialitzades que s'han dedicat a aplicar la prova en diverses ficcions. Per exemple The Big Bang Theory, una de les produccions més exitoses dels últims anys, suspèn: la Penny és l'únic personatge femení de la sèrie fins a la quarta temporada. Quines sèries heu trobat que no superin el test?
Arxivat a:
CINEMA I TV , masclisme
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: