Escoltes música mentre fas feina? Has de saber això!

per Adolescents.cat, el 13 de setembre de 2019 a les 11:42
Hi ha dos tipus de persona, els que necessiten silenci absolut mentre treballen i els que necessiten tenir música de fons.



No hi ha una cosa millor o una pitjor, ja que sempre depèn de cada persona. Però fa pocs dies va sortir un estudi publicat a Applied Cognitive Psychology en el que es va demostrar que escoltar música mentre fem feina pot ser “significativament perjudicial”.

Es va plantejar una sèrie de trencaclosques a dos grups de persones. Uns el van realitzar en un espai silenciós i els altres en un espai amb música de fons. Es va veure que les persones que van treballar amb música de fons van treure puntuacions més baixes que l’altre grup.

Està clar, però, que tot depèn de l’activitat que s’està realitzant, de la concentració que requereixi i del tipus de música que s’estigui escoltant. Un estudi publicat el 2017 a la revista PLOS ONE, per exemple, va revelar que escoltar música clàssica alegre i estimulant, ajudava a fer millor les tasques que implicaven pensament i creativitat.

I tu, escoltes música mentre fas feina?

 


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: