Un 23% d'adolescents entre 12 i 14 anys estan en risc de patir anorèxia

per Redacció, el 19 de setembre de 2019 a les 10:28
Un 23% dels adolescents d'entre 12 i 14 anys han fet dieta per aprimar-se sense control mèdic, una situació que pot desencadenar en un trastorn de la conducta alimentària (TCA) com l'anorèxia o la bulímia.

Així ho assegura una enquesta de l'Associació contra l'anorèxia i la bulímia de Catalunya publicada aquesta setmana i elaborada amb joves d'entre 12 i 16 anys d'escoles de tot Catalunya. Una dada "molt preocupant" que dóna a conèixer l'enquesta és que el 39% dels adolescents entrevistats han patit burles pel seu físic.


La directora de l'Associació contra l'anorèxia i la bulímia (ACAB), Sara Bujalance, va recordar que els comentaris negatius sobre el físic del nen o l'adolescent, tant per part de la família com dels companys, són també un factor de risc a l'hora de desenvolupar una anorèxia o bulímia nervioses.

Un 8% dels enquestats creu que pot estar patint un problema d'alimentació


Davant la pregunta de si creuen que estan patint un problema d'alimentació, la resposta ha estat alarmant: un 8% creu que sí i un 18% no ho té clar. Davant la sospita d'un possible cas a casa o l'aula és important parlar amb el noi o noia i demanar ajuda professional.

Tenint en compte aquestes alarmants dades, aquest curs l'associació ha posat en marxa la campanya Aturem l'anorèxia a l'escola!, en la qual es pretén treballar conjuntament amb els professionals de l'educació, els ajuntaments, organitzacions i també amb institucions en la prevenció dels TCA.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: