És cert que l'Amazones és el «pulmó del planeta»?

per Redacció, el 9 d'octubre de 2019 a les 09:05
Fa unes setmanes l'Amazones cremava i la xarxa s'escandalitzava amb les imatges que arribaven des de l'anomenat "Pulmó del planeta". Però ara, ha sortit a la llum que els oceans juguen un paper molt important en el nostre cicle respiratori.



Si bé és cert que gairebé tot l'oxigen el produeixen les plantes mitjançant la fotosíntesi, a les selves tropicals, com és el cas de l'Amazones, s'hi produeix una tercera part de les fotosíntesis del món. A més, l'oxigen produït per la vegetació de les selves és consumit pels organismes descomponedors, els animals i les pròpies plantes que viuen al mateix ecosistema.

Els oceans, doncs, produeixen una gran quantitat d'oxigen, sobretot gràcies a les algues, que fertilitzen l'aigua amb els seus rics nutrients.
D'aquesta manera, quan la vegetació marina mor, els microbis que la descomponen no poden consumir-ne tot l'oxigen que desprèn i aquest s'escampa per l'aigua.

Tot i que aquesta informació tranquil·litza als qui pensaven que se'ns acabaria l'oxigen més aviat que tard, no podem baixar la guàrdia: les selves tropicals són riques en carboni, que quan crema allibera CO₂, causant de l'escalfament global i la pèrdua de biodiversitat. Per això, s'ha de seguir donant resposta al canvi climàtic i ser responsables en els nostres hàbits.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: