El potent discurs contra l'homofòbia i el racisme de Megan Rapinoe després de ser escollida millor futbolista del món

per Redacció, el 24 de setembre de 2019 a les 09:24
La futbolista californiana Megan Rapinoe va ser premiada ahir amb el trofeu "The Best", que la reconeixia com a millor jugadora de l'última temporada, en què sobretot va liderar la selecció dels EUA al Mundial de França, del que va ser la màxima golejadora. La gala, celebrada a Milà, va estar plena d'estrelles del món del futbol tant femení com masculí, i aquest fet sempre és sinònim d'una gran cobertura mediàtica amb càmeres buscant les millors fotos i micròfons a l'espera dels millors titulars.




Sabedora d’això, la capitana estatunidenca va aprofitar la recollida del premi per a mostrar el seu agraïment a les seves companyes de selecció però sobretot per a emetre un reivindicatiu discurs per a demanar mà dura contra les discriminacions , fent especial menció a les racistes i Igtbifòbiques i al paper que poden jugar els esportistes d’elit per a combatre-les: “Tenim una gran oportunitat sent professionals: tenim molts èxits i grans vitrines. Compartiu el vostre èxit, podem utilitzar aquest magnífic joc per canviar el món cap a millor” per a continuar dient. La jugadora va començar queixant-se de la tardana popularitat del futbol femení: “Ha estat un any increïble per al futbol femení. Ho sento pels que se n’hagin adont fins ara. Arribeu una mica tard però us ho perdonem”.

 

Per a criticar el racisme va exemplificar-ho amb els casos de dos companys de professió, Raheem Sterling i Kalidou Koulibaly, que s’han enfrontat a casos de discriminació racial als estadis de futbol, cosa que ha segons la pròpia Rapinoe, "l’han inspirat”. La millor jugadora del món també va aprofitar per a recordar i també per a reclamar justícia pel cas de la dona iraniana que va morir després de calar-se foc per a protestar per la prohibició a les dones d’entrar als camps de futbol del seu país.

Megan Rapinoe s’ha convertit en els últims anys en activista de la causa feminista, dels homosexuals i les minories en general. A més, durant el Mundial de futbol va saltar a la fama gràcies a les seves espectaculars actuacions dins el terreny de joc però també per l’encreuament de missatges desafiants amb Donald Trump, a qui la futbolista ha recriminat diverses ocasions certes decisions. A més de ser anti-Trumpista reconeguda, sempre s’ha mostrat crítica davant les injustícies socials i les desigualtats, cosa que sens dubte podrà seguir fent encara amb més força després d’aconseguir un dels reconeixements més importants de l’esport rei.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: