No t'ho creuràs: aquests són els pares més vells del món

per Redacció, el 26 de setembre de 2019 a les 10:47
Una parella de 74 i 82 anys va convertir-se aquest mes de setembre en els pares mes vells del món després de donar a llum a dues bessones a la ciutat de Guntur, al sudest de la Índia.
Malgrat que la mare, Erramatti Mangayamma, va parir el 5 de setembre, no va ser fins el diumenge 22 que la parella d’ancians va poder abandonar l’hospital amb les seves filles. I és que tant les nenes com els seus progenitors van ingresar a la unitat de cures intensives (UCI) de l’hospital: Mangayamma per precaucions relacionades amb el part i el seu home, Sitarama Rajarao, de 82 anys, a causa d’una infecció pulmonar.


Aquest naixement, que ja suposa un rècord a nivel mundial, va ser rebut de diferents maneres.
Alguns van felicitar els pares amb naturalitat, mentre que d’altres es van qüestionar com seria la vida de les filles tenint uns pares amb una edat tan avançada. La parella va poder complir el seu somni gràcies a la fecundació "in vitro", que permet tenir fills a pares que no podrien fer-ho en situacions normals per causes com la infertilitat.


 

La Dra. Angela Lawson, psicòloga en una clínica de fertilitat i professora de medicina afirma que “és una experiència psicològicament traumàtica haver d’enterrar als teus pares sent tan jove” a més destacava “el difícil deure psicològic” que suposa cuidar dels teus pares tan d’hora.

En el cas d’aquestes bessones índies, familiars de la parella, van cuidar-les fins que els seus pares van sortir de l’hospital. A més, una neboda dels pares més vells del món va asegurar que ells mateixos “rebaixarien la pressió” i ajudarien als pares a l’hora de cuidar les seves filles.

Als Estats Units no està recomanat proporcionar embrions a dones majors de 55 anys, mentre que a l'Índia no s’aconsella fer-ho en majors de 45 anys. Tot i així la pràctica emprada per Erramatti Mangayamma i Sitarama Rajarao no es considera il·legal, ja que fins ara, malgrat les crítiques, no hi ha cap llei que ho reguli.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: