Tot el que has de saber sobre les manifestacions per l'emergència climàtica

per Redacció, el 26 de setembre de 2019 a les 14:13
Milions de joves faran vaga aquest divendres a tot el món per reclamar mesures urgents contra la crisi climàtica. Diverses organitzacions han convocat manifestacions a més de 150 països arran de la Cimera pel Clima que se celebrarà a la seu de les Nacions Unides a Nova York el 23 de setembre.

La jove activista i una de les impulsores del moviment Fridays For Future, Greta Thunberg, va fer dijous una crida a la mobilització a les xarxes socials. De moment, a Catalunya, hi ha manifestacions convocades a les quartre capital de provícina: Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, a més d'altres ciutats com Manresa o Mollet del Vallès.


El moviment Fridays For Future exigeix que les autoritats prenguin mesures urgents contra la crisi climática. En concret reclama seguir l'Acord de París (2015) i l'informe de la IPCC. Tot i que aquests declaren que s'ha de limitar l'augment de la temperatura global de la Terra respecte dels períodes preindustrials als 2ºC, Fridays For Future demana mantenir-nos per sota dels 1'5ºC (actualment ens trobem a un grau més), ja que si no, es pot arribar a un període de no retorn i això pot derivar en una crisi a nivell mundial, tenint un clima que afectaria en gran mesura a animals i humans.

Podeu trobar més informació sobre les manifestacions, als perfils de Twitter i Instagram dels diversos moviments del Fridays For Future de cada població. A sota us deixem amb les dades que s'han publicat sobre la mobilització a Barcelona.


 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: