Molta gent és incapaç de fer això al cole, tu pots?

per Adolescents.cat, el 1 d'octubre de 2019 a les 09:31
L’acció de fer caca està relacionada a moltes connotacions negatives, és per això que moltes persones necessiten intimitat extrema per fer les seves necessitats. Hi ha persones, fins i tot, que tenen pànic a fer caca en lavabos públics com els de l’escola o institut.



Influeixen diferents coses: la vergonya pels sorolls, les pudors, el temps que tardes, si hi ha gent fora esperant... El psicòleg Nick Haslam, autor de Psychology In The Bathroom, diu que això és un tipus d’ansietat social, com qui té por a parlar en públic o a ser vist mentre menja.

Si ets dels o de les que no aconsegueixen fer caca en llocs públics, sabràs que és una putada força gran. Pots fer alguna cosa per superar-ho?

El professor Haslam explica que hi ha petits trucs per millorar-ho, però molta gent no fa el pas de fer-los. Una opció és fer algunes tàctiques de distracció com tirar la cadena perquè no se senti el “xof” o posar una mica de paper dins la tassa perquè no faci tant soroll. També pots dur un petit ambientador en esprai per tirar-lo després.

Ara bé, per superar de veritat el problema, cal treballar i acabar amb els pensaments que tens quan estàs fent caca. “Realment és tan terrible que algú et senti tirant-te un pet al lavabo o que se senti el ‘plop’ quan la caca cau a l’aigua?”, planteja Haslam.

Cal indagar en l’origen d’aquests pensaments intrusius per reduir o fins i tot eliminar l’ansietat. També ho pots treballar amb un psicòleg o amb tècniques de relaxació i respiració com el mindfulness.

 


 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: