Logotip de Adolescents.cat

L'original mètode d'uns adolescents per no fer faltes d'ortografia

per Redacció, el 19 d'octubre de 2019 a les 06:00
Cantants, polítics, actors, artistes...tots ells han estat "víctimes" dels detectius de l'ESO, un grup d'adolescents que corregeix les faltes d'ortografia dels famosos a les xarxes socials.

L'objectiu? Repassar les normes lingüístiques i conscienciar sobre la importància d'escriure bé, també, a Internet.

Així ho assegura Alejandro Galán, professor d'aquests alumnes i impulsor de la iniciativa. Segons explica a Europa Press, la idea li va sorgir durant un curs de formació de mestres i educadors. Allà els van explicar que una escola brasilera comprovava els coneixements d'anglès dels estudiants fent-los detectar els errors ortogràfics de les celebrities a Twitter.

L'Alejandro va pensar que era una molt bona manera de motivar els alumnes, així que va decidir aplicar aquest mètode a les seves classes.
 
El funcionament és molt senzill: els alumnes que ho vulguin, i de manera voluntària, repassen els perfils de Twitter i Instagram de persones conegudes. Si hi troben alguna falta, la corregeixen, li envien un missatge al famós o famosa, i ho publiquen al perfil @ESO_Detectives.

Des que va introduir aquesta idea, l'Alejandro afirma que els seus alumnes han millorat la seva ortografia i estan més motivats. Trobeu que és un bon mètode? Us agradaria que també es fes al vostre institut?
 
 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: