«La diferència d'edat és massa gran entre ell i jo?»

per Redacció, el 20 d'octubre de 2019 a les 06:00
A continuació llegiràs la consulta d’una noia enviada al Consultori d’Adolescents.cat. El text és el que ens ha enviat:

Usuària d'Adolescents.cat, 16 anys

Bona tarda i gràcies per la vostra feina. Fa molts anys que conec un noi 11 anys més gran que jo. Sempre hem estat amics, però clar, fins fa res es notava molt la diferència d'edat, sobretot a nivell dels temes que podíem parlar. Ara fa uns mesos que no el veig però parlem cada dia per insta. Jo estic molt còmoda i ell ja m'està preguntant si estic amb algú ara i coses d'aquestes que són una mica com "indirectes"... Jo no sé què fer. Per una part ell és un amor de persona, però és que són 11 anys que és molta diferència no? És que només de pensar que ha anat a sopar amb els meus pares així com d'amic em tira cap a enrere la idea, però no sé què fer perquè d'altra banda és super bona persona i, no ho negaré, m'atrau...



Què faríeu? També em fa por que si comencem alguna cosa, vulgui anar massa ràpid...

RESPOSTA:

Hola, 

Primer de tot, no vull espantar-te però sí explicar-te la realitat. Si tu ets menor d'edat, una relació amb una persona 11 anys més gran és considerada una relació d'abús. No sé quina és la teva edat actual, però això s'ha de tenir clar. 



Per altra banda, referent a la diferència d'edat, sempre ens han dit que l'amor no té edat, però sincerament: per un bon funcionament de parella i per tenir tots dos el mateix poder dins la relació és important que es visqui la mateixa etapa vital i sembla que ara mateix no esteu en aquest mateix moment. De fet, fins i tot ell s'acosta més a l'etapa vital dels teus pares que a la teva. 

I finalment, crec que hi ha un tema que cal abordar, tu mateixa dius que no n'estàs gaire convençuda. Que t'atrau però que tens molts dubtes... escolta't bé quines sensacions et genera aquesta comunicació amb ell. Crec que la teva intuïció t'ajudarà molt. És possible que sentis una pressió "per estar a la seva alçada" o "per no decepcionar-lo" que no et toqui viure. Com ho veus?

Una abraçada!
Laia Sala

@laisala.psico
 

 Pots fer la teva consulta al Consultori d'Adolescents.cat aquí

 

Arxivat a:
CONSELLS, consultori
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: