Tot el que has de saber sobre la vaga general d'avui

per Jordi Velert Irles, el 18 d'octubre de 2019 a les 08:44
Segueix la resposta a la sentència de l'1-O. Després de quatre jornades d'intenses protestes, aquest divendres hi ha convocada una vaga general com una resposta  a les condemnes als líders independentistes i a la repressió.

Aquestes són les principals claus de la vaga del 18-O:


Quines activitats hi ha previstes?

Al matí hi haurà mobilitzacions en diversos punts de les principals ciutats. A Barcelona a les 12h hi haurà un piquet a plaça Universitat; a Tarragona hi ha una concentració a les 12h30 a la plaça de l'Ajuntament i a Girona a les 11h arrencarà una manifestació a la Plaça Pompeu Fabra. La principal mobilització de la vaga general serà una manifestació a Barcelona, amb el lema "Pels drets i les llibertats, vaga general", que començarà a les 17 hores als Jardinets de Gràcia i baixarà per Passeig de Gràcia fins la Gran Via.  Hi haurà afectacions a les carreteres i transports públics?

Una de les claus per a l'èxit de la jornada de vaga seran les afectacions a la mobilitat, que poden dificultar l'arribada als centres de treball. D'una banda, els serveis mínims decretats al servei de Rodalies són de només el 33% durant tot el dia i al metro només han de circular almenys el 50% dels trens en hora punta.

Les Marxes per la Llibertat arribaran a Barcelona al migdia per diverses carreteres


D'altra banda, al migdia arribaran al centre de Barcelona els participants de les Marxes per la Llibertat. 

Als aeroports es preveu una afectació limitada a les rutes més llargues, ja que el govern espanyol ha decretat serveis mínims del 100% als vols no peninsulars i del 57% als vols peninsulars de més de cinc hores. 

Les anteriors vagues del procés


La d'aquest divendres serà la cinquena vaga general convocada per Intersindical-CSC coincidint amb esdeveniments del procés. La que va tenir més incidència va ser la del 3 d'octubre del 2017, com a resposta a les càrregues policials de l'1-O. 

Les següents vagues generals van rebre menys suport, i es van centrar sobretot en l'àmbit de l'administració pública. El 8 de novembre del 2017 va ser la segona, coincidint amb l'ingrés en presó dels membres del Govern; el 21 de desembre del mateix any, durant la celebració del Consell de Ministres a Barcelona es va convocar una aturada de dues hores; i el 21 de febrer d'aquest any es va convocar una vaga coincidint amb l'inici del judici de l'1-O.




 Adolescents.cat se suma a la vaga general del divendres 18 d'octubre. L'empresa i la majoria dels treballadors han decidit secundar l'aturada convocada per reivindicar els drets laborals i polítics i això es reflectirà en el normal funcionament del portal. Així l'actualització de continguts serà menor i se centrarà només a informar sobre la vaga i el context de conflicte polític en què es desenvolupa. El portal estarà en vaga durant tot el dia d'avui.
 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: