Logotip de Adolescents.cat

5 coses que has de saber sobre la notícia més comentada del dia

per Redacció, el 24 d'octubre de 2019 a les 11:22
Avui, finalment, s'ha fet l'exhumació de Francisco Franco del Valle de los Caídos. Més de 500 periodistes han seguit  l'acte en directe i centenars de mitjans de comunicació han publicat informació sobre aquest esdeveniment històric. És per això que us hem volgut fer un resum amb algunes de les dades més rellevants sobre aquest tema.


 


Versió sense playbuzz

Què és el Valle de los Caídos?
El Valle de los Caídos és un monument situat a la comunitat autònoma de Madrid que va ser construït després de la Guerra Civil espanyola. S'hi troben enterrats uns 40.000 combatents dels dos bàndols –republicans i franquistes- i també, fins ara, el dictador Francisco Franco.

Per què Franco va ser enterrat a El Valle de los Caídos?
És una de les incògnites que no tenen una resposta clara. Sembla ser que en un moment de la inauguració del Valle de los Caídos el dictador hauria dit a un dels arquitectes: "Jo aquí, eh". Però no queda clar que deixés aquest encàrrec en testament. L'historiador Isaías Lafuente assegura que la decisió va ser del rei Joan Carles.

Per què es treuen ara les restes de Franco?
Finalment, 44 anys després de la seva mort, el govern espanyol ha decidit retirar les restes de Franciscio Franco d' El Valle de los Caídos, on estava enterrat amb els combatents de la Guerra Civil. Amb aquest gest, l'estat espanyol dóna resposta als milers de persones que reclamaven des de feia anys que se separés el dictador de les seves víctimes.

I on són ara les restes de Franco?
Un cop extretes d'El Valle de los Caídos, les restes del dictador han estat traslladades al cementiri de Mingorrubio, població on està enterrada la seva esposa Carmen Polo.

Quants diners ha valgut l'exhumació de Franco?
Ha valgut un total de 63.061,40 euros, que ha pagat l'estat espanyol.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: