Piquets i bloqueigs a les universitats en el primer dia de vaga indefinida

per Redacció, el 29 d'octubre de 2019 a les 14:56
El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha iniciat aquest dimecres una vaga indefinida a les universitats per demanar mesures perquè les mobilitzacions contra la sentència del procés no perjudiqui acadèmicament els alumnes. El sindicat estudiantil demana l'avaluació única i l'anul·lació de les activitats avaluables mentre durin les protestes per garantir ''la màxima resposta'' a la sentència del procés amb mobilitzacions al carrer.

Els estudiants universitaris catalans estan cridats a la vaga indefinida a partir d'aquest dimarts, una aturada que dimecres i dijous s'estén als instituts per als alumnes majors de 16 anys. Els estudiants també demanen que les universitats es posicionin públicament tant per la sentència com per ''la repressió rebuda per les joves i estudiants'', i creuen que és ''insuficient'' el manifest que han anat aprovant els diferents claustres.


Piquets de bon matí

Els tres campus de la UPF a Barcelona i el de l'escola de de la UPC han estat els quatre centres on diversos grups d'estudiants s'hi han quedat a dormir per poder preparar el primer dia de vaga. Els estudiants que han volgut anar a classe s'han trobat els accessos bloquejats per evitar que les classes es puguin dur a terme amb normalitat. A altres campus, com el de Diagonal de la UB o el de la UAB, la normalitat ha estat la tònica general. 


La nit anterior diversos grups d'estudiants ja es van quedar a dormir-hi per prepara aquest primer dia de vaga i que es preveu que continuï els propers dies. Els estudiants universitaris catalans estan cridats a la vaga indefinida a partir d'aquest dimarts, una aturada que dimecres i dijous s'estén als instituts per als alumnes majors de 16 anys.
 

Tensió a les portes del campus de Ciutadella de la UPF

El bloqueig dels accessos del campus de Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) per part dels estudiants que secunden la vaga convocada per SEPC ha generat moments de tensió aquest dimarts al matí amb un grup d'estudiants que volien accedir a l'edifici per assistir a classe i que s’han concentrat a les portes de la universitat.

Un altre grup, majoritàriament encaputxats, han tapat les portes del centre amb cadires, taules i papereres. Cap a quarts d’una, han accedit a negociar amb els joves a l’exterior que volen poder formar part de la mesa negociadora amb la universitat que ha de decidir si accepta les reivindicacions dels vaguistes.
 
 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: