Els estudiants comencen una acampada indefinida a Barcelona

per Ariadna España, el 31 d'octubre de 2019 a les 09:18
Centenars d'estudiants han començat una vaga indefinida a la plaça Universitat de Barcelona. Els joves s'han sumat a la convocatòria i ja han instal·lat desenes de tendes de campanya a la cèntrica plaça de la capital catalana per exigir un "futur digne", l'amnistia dels líders independentistes empresonats i la fi de la repressió.


Es defineixen com la "generació 14 d'octubre" i la que "finalment ha dit prou" i reclamen responsabilitats als representants polítics per "garantir-se un futur digne". A més de reivindicar l'amnistia dels líders independentistes, els joves es manifesten perquè "s'aturi la repressió contra una generació que surt al carrer en defensa dels seus drets i llibertats", com asseguren en el seu manifest. La resposta a la sentència de l'1-O i la "repressió" no són les seves úniques lluites. En declaracions a NacióDigital, l'Ivan ha recalcat que són "la primera generació que viurà pitjor que els seus pares" i que la intenció de l'acampada és "demanar que aquesta generació tingui unes millors condicions de vida".

 

Acampada indefinida d'estudiants a la plaça Universitat de Barcelona Foto: Albert Alemany


Dins d'aquestes demandes també es troba l'accés a un habitatge social, la plena igualtat entre homes i dones, la lluita contra el canvi climàtic i la garantia dels drets socials que, asseguren, els han estat "robats".

La Laura, que porta des de primera hora del matí instal·lada a plaça Universitat, explica que aquesta acampada pot agrupar a moltes persones perquè "es lluita per una generació sencera" i hi ha moltes protestes "en joc".

Els joves han explicat que aquesta acampada no està convocada per cap entitat. Com explica en Lluís a són "una assemblea d'estudiants" que s'han reunit sense cap organització darrere. "Anirem fent assemblees obertes per anar prenent decisions i intentarem aglutinar la majoria de joves possibles", ha afegit.

L'acampada té la voluntat de convertir-se en un "punt de referència" pels joves de Catalunya i esperen que, amb la publicació del manifest per les xarxes socials, la convocatòria agrupi a més manifestants.
 

Acampada indefinida d'estudiants a la plaça Universitat de Barcelona Foto: Albert Alemany

 

Acampada indefinida d'estudiants a la plaça Universitat de Barcelona Foto: Albert Alemany

 

Acampada indefinida d'estudiants a la plaça Universitat de Barcelona Foto: Albert Alemany

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: