Un adolescent detingut a les manifestacions de Barcelona denuncia la policia per maltractaments

La policia espanyola va detenir i arrossegar el menor a la Via Laietana | Martí Albesa
per Irene Ramentol, el 5 de novembre de 2019 a les 13:37
Un dels joves detinguts pels aldarulls a Barcelona contra la sentència del Suprem ha denunciat la policia espanyola per maltractaments. El jove, de 16 anys i veí de Sant Cugat, assegura en la querella que vuit agents el van insultar i agredir durant les hores que va estar sota custòdia policial. 


El noi, arrestat el dia de la vaga general a la Via Laietana, ha fet una compareixença pública amb els seus pares i advocats per denunciar els abusos policials. "Hem interposat una querella contra agents de la Policia Nacional per un delicte de tortures, contra la integritat moral i delicte lleu de lesions", ha assegurat la lletrada del menor.

Una amiga de la família ha llegit el relat de les 24 hores de la detenció del Guillem per esclarir “rumors i falsedats”, ha començat l’escrit del menor. Ha detallat que estava guardant una paquet de kleenex a la motxilla i de cop, “tot va ser molt ràpid”. Ha assenyalat que "recordo cops, ràbia i molta por”, a més, ha afegit, “entre insults se’m van emportar” cap a comissaria, acompanyat de “d’unes quantes bufetades al cap i al clatell”.

 

Ha detallat que ja a dependències policials “em van humiliar, posant-me de genolls i envoltant-me”. En el trajecte amb la furgoneta fins als calabossos de la Ciutat de la Justícia “vaig anar assegut a terra, sense poder estirar les cames”. Ha acabat que va anar al CAP més proper, “en tot moment emmanillat”, i li van donar de menjar “unes tristes galetes i un suc”, mentre que a un altre company “un entrepà, perquè era d’una ideologia diferent”.
 

Roda de premsa de suport al Guillem de Sant Cugat, detingut durant la vaga del 18-O Foto: Anna Mira


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: