Molt poca gent pot fer-se aquests tatuatges, els havies vist alguna vegada?

per Adolescents.cat, el 17 de novembre de 2019 a les 06:00
El dermografisme o dermatografia és una condició de la pell que fa que les persones que ho tenen desenvolupin marques lleus en relleu després de rascar-se la pell. Una petita rascadeta se’ls posa molt vermella i els surten taques vermelles semblants a la urticària. En alguns casos la pell també pot sagnar molt més ràpid i en més quantitat.



Afecta entre al 2 i al 5% de la població, sobretot a adults joves. Els científics asseguren que és una reacció al·lèrgica del cos a l’alliberar anticossos específics (IgE i IgM) en resposta a rascades, pressió o irritació de la pell.

Moltes persones amb dermografisme no es poden fer tatuatges, i si ho fan ha de ser amb molta precaució i havent-ho parlat amb un/a dermatòleg/a abans. Això sí, poden fer-se tatuatges temporals elles mateixes.

Aquí us deixem 4 imatges de persones amb dermografisme que s’han fet un dibuix a la pell rascant-la perquè veieu quin és l’efecte:

 
 

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: