«Hi ha risc de malaltia de transmissió sexual si faig això? Com puc saber si en tinc una?»

per Redacció, el 15 de novembre de 2019 a les 09:56
A continuació llegiràs la consulta d’una noia enviada al Consultori d’Adolescents.cat. El text és el que ens ha enviat:

Usuària d'Adolescents.cat

Hola,


La meva qüestió és que tinc ganes de fer sexe oral a un tio (tot i que no ho he fet mai, no m'he liat mai xd) i em vull informar sobre les possibles malalties de transmissió sexual que es poden contagiar a través de fer-li sexe oral a un tio i quines són les seves conseqüències que poden tenir. Com puc saber si jo o a qui li faig sexe oral té o tinc una malaltia de transmissió sexual? On es pot anar per saber si tens alguna malaltia de transmissió sexual? Jo a simple vista puc saber si tinc una malaltia de transmissió sexual? M'agradaria saber més sobre aquest tema. 

Gràcies per tot el que feu!!!!

RESPOSTA:

Hola Antonim,



Ho ha ITS que són assimptomàtiques i altres que sí que presenten simptomatologia. 

Amb sexe oral sense preservatiu o sense barrera de làtex, pot haver-hi contagi de VPH (Virus de Papiloma Humà), herpes, i si hi ha llagues és possible que hi hagi algun risc de contagi d'alguna més. 

El més recomanable és realitzar sexe oral amb preservatiu.

Una abraçada i gràcies per escriure'ns!

Helena Angel
Psicòloga Wommum - LactApp clinic
@helenangelpsico

http://www.helenaangel.com

 Pots fer la teva consulta al Consultori d'Adolescents.cat aquí


A continuació recuperem un article que vam fer sobre les malalties de transmissió sexual que us pot ser útil:

Per què encara hi ha molts casos d'adolescents i joves que contrauen malalties de transmissió sexual? Doncs en la majoria de situacions és perquè no tenen en compte alguns d'aquests punts:

1. Si tens una parella estable i utilitzeu un altre tipus d'anticonceptiu (com per exemple la píndola anticonceptiva), heu d'assegurar-vos que cap dels dos té una malaltia de transmissió sexual. Si no esteu segurs, abans de començar a tenir relacions sense preservatiu (amb píndola, anell vaginal, etc) aneu al metge.

2. La marxa enrere NO és un mètode vàlid. Amb la marxa enrere les noies es poden quedar embarassades encara que el noi es corri fora i a més a més us esteu exposant a les malalties.

3. A les relacions homosexuals també s'ha d'utilitzar preservatiu. Que no existeixi la possibilitat d'embaràs no vol dir que no t'hagis de protegir! De fet, molts dels casos de persones que van al metge perquè han contret una infecció, són gent que han tingut relacions homosexuals sense cap tipus de protecció.

4. Els genitals en contacte també poden transmetre malalties: encara que no hi hagi penetració, si un dels dos té una infecció (encara que no ho sàpiga) pot contagiar l'altre.

Així que si no vols tenir una malaltia d'aquest tipus, pràctica sempre sexe amb seguretat!

Pots consultar més informació a la web de Joves de la Generalitat. 

 

 

Arxivat a:
CONSELLS, consultori
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: