Aquest és el mes de l'any en què més parelles ho deixen

per Redacció, el 28 de novembre de 2019 a les 09:02
Hi ha alguna època de l'any on les ruptures de parella augmentin? Segons diversos estudis sí: just després de les vacances d'estiu, especialment al setembre. En concret, en aquest mes es produeixen gairebé un 60% de ruptures sentimentals, és a dir, més de la meitat de parelles ho deixen durant aquest període de l'any.

I a què es deu aquest fenomen? Segons els experts de la Universitat Oberta de Catalunya, hi ha diversos factors. Són aquests:

 


Versió sense playbuzz

Convivència intensificada
«El factor clau perquè hi hagi més separacions a l'estiu és que augmenta el temps compartit per a parelles que ja tenen un nivell de conflicte o de desconnexió elevat. Aleshores es produeix la barreja perfecta perquè el conflicte exploti i la desconnexió i les diferències es facin més evidents i més fortes», segons Adrián Montesano del Campo, professor dels Estudis de Psicologia i Ciències de l'Educació de la UOC.

Enamorament d'estiu
A vegades, les parelles també es trenquen per una tercera persona. «A les vacances pots descobrir mons —i amors— que no passen per la vida quotidina.», afirma l'expert. Francesc Núñez. «L'enamorament et dona les forces necessàries per a trencar amb el passat i els vincles que et lliguen i pensar que una nova vida és possible».

Expectatives vs realitat
Les vacances estan carregades de simbolisme social: «S'espera que siguin moments d'excepcionalitat i d'experiència intensa», explica Francesc Núñez. És per això que moltes persones tenen unes expectatives elevades. «Si no es compleixen, la decepció s'afegeix a altres fonts de malestar que s'acumulen prèviament i que creixen durant les vacances. La combinació és explosiva i pot comportar trencaments de parella», afirma Núñez.
Arxivat a:
ACTUALITAT, relacions, amor
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: