Canvis en els preus del transport públic: consulta aquí les noves tarifes

per Andreu Merino, el 4 de desembre de 2019 a les 16:03
La T-10, fins ara títol de referència del transport públic a l'àrea metropolitana, desapareix i passarà a dir-se T-Casual. Serà unipersonal i costarà 11,35 euros. El nou títol de referència serà la T-Usual, antiga T-Mes, que permetrà fer viatges il·limitats per 40 euros al mes i també serà d'ús personal.

Les noves tarifes representen un encariment d'1,15 euros pel que fa a la T-10 a la zona 1 i una rebaixa del 25% del cost de la targeta mensual.


L'ATM crearà un tercer nou títol de transport la T-Grup, una targeta multipersonal que costarà 79,45 euros i permetrà fer un màxim de 70 viatges en 30 dies. La T-Joves també s'abaratirà i valdrà 80 euros per a una zona, un 25% menys que ara. La T-Trimestre desapareix i l'equivalent serà comprar tres T-Usual. Representarà un estalvi de 25 euros. La T-50-30, que permetia fer 50 viatges en un mes a la zona 1 i costava 43,50 euros també desapareixerà, igual que la 70-30, que en costava 60,9.

Les modificacions tarifàries afecten les sis zones de l'ATM. En totes elles la T-Casual representa un increment de preu respecte de la T-10, el bitllet senzill s'encareix un 0,1%, la T-Usual s'abarateix un 25% en comparació amb la T-Mes i la T-Jove un 31%.


Les targetes que ara estan en circulació tindran validesa fins al 29 de febrer. En el cas de la T-Casual, els usuaris la podran fer servir només de manera unipersonal o bé bescanviar-la pels viatges no realitzats. 

Tarifació social

Pel que fa a la T-16, continuarà sent gratuïta per als menors de 16 anys i l'ATM manté els títols per a famílies nombroses i monoparentals, amb una reducció mitjana del 25%. La T-Usual per a persones aturades manté el preu congelat assignat a la T-10 d'aquestes característiques i continuarà costant 9,95 euros.

La T-Dia, que permet viatges il·limitats durant 24 hores passarà a costar 10,50 euros, mentre que la T-Verda -gratuïta- continuarà en vigor per a aquelles persones que hagin desballestat el seu vehicle contaminant i no n'hagin comprat cap més.
 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: