5 claus per a reaprofitar els aliments i fer un consum responsable

per Redacció, el 8 de desembre de 2019 a les 06:00
Sabies que, només a Catalunya, cada any es malbaraten 262.471 tones d'aliments? Això vol dir que cadascun de nosaltres llença al voltant de 35 kg, el que és equivalent a una despesa de fins a 112 euros!

Davant aquesta realitat, centres com el CETT-UB que es dedica a la formació i a la recerca en turisme, hoteleria i gastronomia, volen conscienciar la societat, en general, i els futurs professionals del sector, en particular, de la importància de ser responsables amb el nostre entorn.

Felipe Celis, professor del CETT i expert en aquesta temàtica, afirma que tothom pot contribuir a reduir la despesa alimentària i a minimitzar els efectes que aquest malbaratament provoca. Per això, ens ofereix algunes claus i recomanacions per a preservar el medi ambient i ser més responsables quan cuinem:

 


Felipe Celis adverteix que també els cuiners i cuineres professionals han de fer passes per a ser un exemple de responsabilitat. "L'educació i la formació són essencials a l'hora d'integrar aquests valors i aquests hàbits en la societat i també en els futurs professionals de la restauració que estaran al capdavant dels restaurants". És, precisament, amb aquesta vocació que el CETT participa i impulsa projectes com la Refresh Conference 2019, en què els estudiants del centre de cuina elaboren els seus plats a partir d'aliments de qualitat recuperats de Mercabarna, o la Zero Food Waste BCN, un dinar popular que l'alumnat de gastronomia va preparar per a més de 1.000 persones.

Si vols saber més sobre el Campus CETT-UB i t'agradaria formar-te en cuina i gastronomia, vés a la seva web per mirar tota l'oferta que t'ofereixen o participa a les sessions informatives que organitzen. També pots omplir sense cap compromís el formulari que trobaràs més avall.


 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: