Existeixen dues noves paraules en català: són aquestes

per Redacció, el 17 de desembre de 2019 a les 09:43
Per primera vegada des que s'escull el neologisme de l'any, dues paraules s'han proclamat guanyadores per l'estreta diferència de vots que ha resultat entre elles. Es tracta d'emergència climàtica i animalista, que amb el 21,6% i el 20,9% respectivament, es valorarà la possibilitat d'incorporar-les totes dues en el diccionari.

"Una vegada més, la campanya del neologisme de l'any ha servit per a fer visibles els temes que interessen a la societat i per a acostar la llengua als parlants, oferint-los la possibilitat d'opinar sobre el neologisme que voldrien veure incorporat en el diccionari normatiu", ha dit l'IEC aquest dilluns.

Des del 2014 que l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra i l'Institut d'Estudis Catalans organitzen aquest concurs per escollir el "neologisme de l'any": els ciutadans voten quina nova paraula volen que passi a formar part del català de manera oficial. Us deixem amb les paraules guanyadores dels últims anys:

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: