Dones moltes voltes a les coses? Això és el que et pot passar (i com evitar-ho)

per Redacció, el 28 de desembre de 2019 a les 06:00
Sempre estàs donant voltes a allò que et preocupa? Et costa prendre decisions? Penses massa en el futur? Doncs que sàpigues que no ets l'únic/a. Segons un estudi dut a terme per la Universitat de Michigan, gairebé el 73% de la població té aquest tipus de pensaments obsessius.

Segons la investigació, la majoria de persones creu que donar voltes a les coses abans d'actuar és positiu. El cert, però, és que pensar massa sobre un mateix tema ens bloqueja i pot tenir conseqüències negatives pel nostre cos.


Això ho assegura l'expert David Spiegel al Huffington Post. "De vegades, preocupar-se pel problema és pitjor que el mateix problema", assegura. Aquestes són les conseqüències que poden tenir els pensaments obsessius:
 
Bloqueig: la ment ha pensat en tantes opcions diferents que no pot prendre una decisió


Resultado de imagen de stress gif

Pèrdua de creativitat

Imagen relacionada

Menys energia i productivitat


Resultado de imagen de tired gif


Problemes per dormir i descansar

Resultado de imagen de bed gif

Com evitar els pensaments obsessius?


 Segons l'expert, el més important és detectar que estem tenint-los. Com? Doncs si ens estem imaginant més de 3 escenaris hipotètics, és a dir, coses que podrien passar, és que estem donant massa voltes al tema.

 Per tal de distreure la nostra ment d'aquests pensaments, el doctor recomana practicar esport o dur a terme exercicis de relaxació. A més a més, aconsella anotar cada dia tot allò que ens inquieta o tenim pendent en un paper. Aquesta tècnica ens ajuda a alliberar-nos i redueix els nostres nivells d'estrès.

 Parlar del que ens preocupa amb algú de confiança també és positiu: no només ens desfoguem, sinó que a més veiem el problema des d'un altre punt de vista. Ara bé, si cap d'aquests consells funciona, el més recomanable és acudir a un expert que ens pugui ajudar.
Arxivat a:
CONSELLS, pensaments
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: