5 coses que has de saber sobre els incendis d'Austràlia

per NacióDigital, el 7 de gener de 2020 a les 10:31
Les conseqüències dels focs d'Austràlia estan sent devastadores. Milions d'hectàrees ja han estat víctimes de les flames mentre persones i animals intenten fugir dels incendis que no deixen de propagar-se per tot el país. Us deixem 5 coses que heu de saber sobre aquesta situació:

 


Versió sense playbuzz
Què ha causat els incendis? 
La temporada d'incendis a Austràlia, coneguda com a bush fire season, és habitual, però aquests últims anys s'està tornant gairebé impossible de controlar. No se sap si els focs que cremen des de fa setmanes es van originar per causes naturals, com els llamps, o van ser provocats pels humans. El que sí que se sap és que el canvi climàtic hi està involucrat.

Quantes hectàrees s'han cremat? 
A hores d'ara s'han cremat més de 6,3 milions d'hectàrees i algunes flames han arribat fins als 70 metres d'alçada. 

Com ha afectat la població?
Els focs han destruït més de 1.300 llars, han obligat a evacuar desenes de milers d'habitants i han acabat amb la vida de 24 persones. A més a més el fum ha fet empitjorar la qualitat de l'aire i en algunes zones s'ha hagut de restringir l'accés al carrer per evitar perills.

Com ha afectat els animals? 
Els incendis han causat la mort de 480 milions d'animals comptant només mamífers, rèptils i aus. Entre les víctimes destaquen espècies emblemàtiques d'Austràlia com els coales: es calcula que la tercera part d'aquests animals de Nova Gales del Sud, la zona més afectada pel foc, ha mort. 

Què passarà?
Segons els experts, els propers anys els incendis i l'augment de les temperatures poden anar a més. El Departament Australià de Meteorologia va certificar que la temperatura és 1,5 graus superior a la de fa 20 anys.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: