Què és la vulvodinia? T'expliquem els síptomes i els 3 tipus que existeixen

per Adolescents.cat, el 23 de setembre de 2021 a les 06:00
Per estrany que sembli, les malalties o afeccions relacionades amb les zones íntimes, encara són un tabú en la nostra societat. És per això que moltes persones que ho pateixen ho viuen en silenci i els costa demanar ajuda professional.

Avui us volem parlar de la vulvodinia, una malaltia que afecta la zona vulvar i que pot ser més o menys greu en funció del grau de dolor que es tingui.


Què és doncs, la vulvodinia? És una afecció vaginal de la qual no se’n coneixen gaire les causes, que ocasiona molèsties i dolors crònics en la regió vulvar. Pot ser en forma de cremor o dolor fins el punt d’inflamar la vulva.

Perquè sigui diagnosticat com a vulvodinia,  els símptomes han de romandre durant més de tres mesos. Pot aparèixer en qualsevol moment i sense causa aparent. El principal inconvenient és que pot generar problemes a l’hora de mantenir relacions sexuals.


Hi ha dos tipus de vulvodinia:

Vulvodinia disestèsica

Símptomes en tota la zona vulvar. Poden aparèixer de forma constant o discontinua. A vegades, el dolor s’acompanya d’alteracions cutànies en la zona perineal com vermellor, problemes rectals i de la uretra o espasmes musculars a la zona del sòl pèlvic.

Síndrome de vestibulitis vulgar

És el tipus més comú. El dolor apareix en zones localitzades, però més habitualment en l’àrea que rodeja la vagina. Aquesta molèstia pot manifestar-se espontàniament i sense causa aparent o pel contacte o pressió d’algun estímul. Pot anar acompanyada de cistitis o fibromialgia.

Quins són els símptomes?

Sequedat vaginal greu acompanyada de picors
Sensació de punxades
Dolor semblant a una descàrrega elèctrica
Dolor semblant a un cop
Dolor anal o rectal
Augment del dolor al realitzar activitats com asseure’s o anar en bici.

Si creus que pots patir vulvodinia, sobretot ves al ginecòleg/a perquè et miri bé la zona i et pugui ajudar!

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: