5 coses que han canviat en l'amor en els últims anys

per Redacció, el 29 de gener de 2020 a les 10:23
Tot i que de vegades els canvis triguen més del que voldríem, afortunadament la societat evoluciona. En els últims anys, s'han deixat enrere molts tabús vinculats al sexe i a l'amor i això ha permès que les relacions es transformessin i s'obrissin. A Elle han fet un recull amb alguns dels canvis més rellevants que han tingut lloc en les últimes dècades. Us els resumim:


 


Versió sense playbuzz

Poliamor 
A poc a poc s'ha anat deixant enrere la idea tradicional de la monogàmia i cada dia i a més persones que se sumen al poliamor: una relació afectiva i sexual entre més de dues persones que prèviament és acordada, compartida i consentida per tots els membres que en formen part. 

Apps per lligar 
Tot i que sembla que els smartphones sempre hagin format part de la nostra vida, el cert és que es van començar a fer servir fa només 10 anys. Fins llavors, doncs, no existien aplicacions com Tinder o Grindr, i les possibilitats de conèixer gent eren més limitades. Des que van sorgir aquestes apps, que la manera de lligar s'ha transformat i s'han multiplicat per 100 les oportunitats de connectar amb algú amb qui fa 10 anys, segurament, ho haguéssim coincidit. 

Famílies homosexuals 
Fins el 1978, a Espanya, hi havia una llei anomenada Ley de Peligrosidad Social segons la qual ser homosexual era delicte i et podia portar a la presó. Afortunadament aquesta llei va deixar d'existir quan es va acabar la dictadura franquista, però tot i això el matrimoni entre persones del mateix sexe no es va aprovar fins el 2005! Ara, per sort, les famílies homosexuals cada cop estan més normalitzades, però encara queda molt per fer i cal seguir lluitant contra la LGTBIfòbia. 

Convivència separada 
Fins fa uns anys, era pràcticament impensable que els dos membres d'una parella o un matrimoni no convisquessin junts. Ara, en canvi, hi ha moltes persones que s'han sumat al moviment 'living apart together' el qual fa referència a compartir la vida amb algú, però viure separats. De fet, hi ha actrius com Gwyneth Paltrow que han explicat, sense complexos, que aquest és el seu estil de vida. 

Autoamor 
Joguines sexuals com el Satisfyer han centrat l'atenció en la masturbació femenina, un tema oblidat durant anys. Això no només ha fet que deixéssim enrere molts tabús, sinó que ha provocat que es parlés més del plaer femení i per tant ha ajudat a desmentir falsos mites.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: