En quin any estem segons altres calendaris?

per Adolescents.cat, el 3 de febrer de 2020 a les 10:38
Milions de ciutadans xinesos estan en plena celebració de l’Any Nou Llunar, que va ser el passat 25 de gener. Aquest any està dedicat al primer símbol del seu horòscop, la rata. Segons la tradició, les persones nascudes en un any d’aquest símbol són intel·ligents i astutes.



Pels xinesos i xineses enguany comença l’any 4718, encara que en el dia a dia utilitzen el calendari gregorià, amb el que ens movem a tot el món. El seu propi calendari l’utilitzen per a celebracions i festes tradicionals.

L’any 1 del calendari xinès és equivalent al 2698 abans de Crist, en ple regnat de Huangdi, Emperador Groc, un personatge mitològic que es considera l’introductor de l’arc i la fletxa, l’escriptura, i els carruatges i vaixells de fusta.

A part del calendari xinès i gregorià, hi ha altres formes d’estructurar el temps a tot el món, a la taula que tens a continuació, veuràs en quin any estem segons els diferents calendaris que existeixen:
 

Arxivat a:
ACTUALITAT
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: