L'eina que has de conèixer si et trobes en situació d'assetjament sexual

per Adolescents.cat, el 9 de febrer de 2020 a les 06:00
L’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) va difondre el passat 28 de gener una potent història fictícia inspirada en drames reals: “Es va suicidar perquè el seu nòvio la va gravar en un moment íntim i ho va enviar a en Rodrigo. En Rodrigo ho va reenviar als seus amics i ho van pujar a un canal amb més de 13 milions de subscriptors”.


Tot això per anunciar la campanya #PuedesPararlo de l’AEPD en la que han participat youtubers com RoEnLaRed o Rush Smith. La idea és donar a conèixer el Canal prioritari, una via ràpida per denunciar la difusió d’imatges de caràcter sexual o violent sense el consentiment de la víctima i requerir que desapareguin d’internet.

És una iniciativa molt bona i molt necessària perquè ens poguem sentir més segurs/es a internet. En un cas així es recomana denunciar les imatges violentes o íntimes a la xarxes en les que s’estan difonent.

Els majors d’edat que tinguin certificat o DNI electrònic poden denunciar a l’AEPD a través d’aquest enllaç i omplir el formulari de Reclamacions perquè s’eliminin les imatges no consentides. Si no es té DNI electrònic, es pot presentar la petició impresa en una oficina de correus o registres municipals.

Si tens entre 14 i 17 anys, pots denunciar de forma anònima en aquest enllaç. “Demanem als joves que aportin tota la informació possible, tant captures de pantalla com urls, així com la identificació de les persones que hagis gravat o difós les imatges”, diu el Govern Espanyol. Amb tot això l’AEPD obre una investigació d’ofici sense necessitat de conèixer la identitat del denunciant (en cas que sigui adolescent).

Sobretot, si mai et trobes en una situació d’abús físic o online, denuncia-ho i si cal demana ajuda a una persona adulta.


 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: