T'agraden la robòtica i la tecnologia? Això t'interessa

per Redacció, el 21 de febrer de 2020 a les 09:00
T'agrada la tecnologia i la robòtica? Doncs molt atent a les activitats que ha organitzat la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC)! l és que el proper 29 de febrer, es reuniran al centre 99 equips de diferents categories repartits en tres competicions diferents. Per una banda, la Facultat de Ciències i Tecnologia acollirà una de les proves classificatòries de la FIRST Lego League (FLL), un dels tornejos de robòtica més multitudinaris del món per a nois i noies d'entre 10 i 16 anys. Al mateix temps, nens i nenes de 6 a 9 anys presentaran els seus projectes en la categoria Júnior (FLL Jr.). 

Per una altra banda, en la mateixa jornada es disputarà una prova del torneig internacional FIRST Tech Challenge Championship (FTC). Una competició per a joves d'entre 16 i 18 anys a l'estat espanyol, tot i que després d'una primera edició a l'American School of Barcelona (Esplugues de Llobregat), aquest serà el primer cop que arriba a Vic. 


 La competició més internacional

En la seva segona edició a l'estat espanyol, la prova classificatòria de la FIRST Tech Challenge reunirà 18 equips de nois i noies procedents de Catalunya i la resta de l'estat però també de països França, Alemanya, Països Baixos, Romania o Libèria. El torneig es farà al recinte firal El Sucre i ja començarà el divendres 28 de febrer a la tarda amb rondes de pràctiques i amb les entrevistes i inspecció dels robots per part dels jutges. 


L'endemà la competició començarà a les 9 de matí i acabarà a les 19.30h amb la cerimònia de cloenda on, entre d'altres guardons, es revelarà l'equip que participarà a la final mundial de Detroit (EUA), a l'abril. Aquest any, el repte plantejat als participants, amb el nom de Skystone, se centra en la cerca de solucions per garantir que les ciutats siguin un espai de convivència per a tothom.
 

 FLL: el creixement de les ciutats, com a repte 
La prova de la FIRST Lego League que organitza i acull la UVic-UCC és una de les 14 classificatòries que se celebren als països catalans per a la final estatal, que tindrà lloc el 28 i 29 de març a Santa Cruz de Tenerife i que obre la porta a diversos tornejos internacionals. En aquesta edició, a la competició de Vic hi participaran 40 equips de les comarques d'Osona, el Bages, el Vallès Oriental, l'Alt Empordà, el Baix Empordà, el Baix Llobregat, el Gironès, el Barcelonès i el Berguedà. Formats per un mínim de 3 i un màxim de 10 membres, els equips han hagut de construir, amb peces de Lego, un robot que realitzi una sèrie de taques establertes sobre un tauler de joc d'1,14 m per 2,36 m. 

HORARIS
FIRST Tech Challenge (Recinte firal El Sucre) 
• 09.00h.Inauguració 
• 09.45h. Inici de les partides 
• 19.00h. Lliurament de premis 

FIRST Lego League (Edifici Torre dels Frares) 
• 08.30h. Inauguració 
• 09.00h. Inici del joc del robot i de les presentacions
• 16.00h. Lliurament de premis (al recinte firal El Sucre) 

FIRST Lego League Junior (Edifici Torre dels Frares 
• 09.50h. Inici de les presentacions 
• 13.00h. Lliurament de premis (al recinte firal El Sucre)
Arxivat a:
ACTUALITAT, robòtica, UVic
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: