5 consells per prevenir el contagi del coronavirus

per NacióDigital, el 26 de febrer de 2020 a les 09:03
Una dona resident a Barcelona que havia viatjat feia pocs dies al nord d'Itàlia és el primer cas confirmat de coronavirus a Catalunya. Poc després de fer-se pública la notícia, Protecció Civil ha emès un comunicat amb un seguit de consells per prevenir-ne el contagi.



El coronavirus es transmet majoritàriament per via respiratòria i provoca tos, mal de coll, febre i sensació de falta d'aire. Què podem fer per protegir-nos? Tot seguit, cinc consells oficials.



 


Versió sense playbuzz

Rentar-se les mans freqüentment

Fer-ho amb aigua i sabó durant uns vint segons, o amb un preparat amb alcohol.

Tapar-se la boca

És important fer-ho, igual que el nas, en tossir o esternudar, principalment amb mocadors d'un sol ús o amb la part interna del colze.

No compartir menjar

És vital fer-ho, així com tampoc els estris com els gots, els mocadors, els tovallons o els coberts i altres objectes que no s'hagin netejat adequadament abans.

Evitar contacte amb aquells que puguin estar refredats

Cal evitar tenir un contacte estret amb persones que presentin símptomes de grip o refredat.

Els animals o els aliments, fora de perill

A Catalunya no s'han de prendre precaucions especials amb els animals ni els aliments.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: