Així va ser la triple competició de robòtica per a joves que es va celebrar a Vic

per Adolescents.cat, el 3 de març de 2020 a les 13:39
Aquest dissabte la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) va organitzar per primer cop una gran jornada STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques). Durant l'esdeveniment, en què hi van participar més de 1.500 persones, van tenir lloc 3 tornejos diferents: la FIRST LEGO League, la Junior FIRST LEGO League i la FIRST Tech Challenge. 

El premi internacional per les F.R.O.G. alemanyes

L'equip alemany F.R.O.G., format íntegrament per a noies, va estar el guanyador d'aquesta segona edició de la FIRST Tech Challenge a l'estat espanyol, la primera que es celebrava a Vic. El premi que van rebre, l'Inspire Award, els va donar bitllet directe per viatjar als Estats Units i participar a la final mundial de Detroit, que es disputarà a finals d'abril. Les alemanyes també van estar un dels dos equips finalistes de l'Alliance Award, el premi del comportament del robot, reconeixement que van compartir amb els Casimir Tech. Els guanyadors d'aquesta prova van estar els QUBE i els Team Orange.

En l'acte de repartiment de premis, que va transformar el recinte firal El Sucre en una autèntica festa amb disfresses, música i balls espontanis, es van atorgar sis premis més: el Control Award, que va rebre l'Stanislas Tech Team; el Motivate Award, que va estar per als Hippie Bots; el Design Award, que se'l van endur els gironins FEDAC Wolvineers; el Collins Aerospace Innovate Award, que va recaure en Powered by Redstone; el Connect Award, que va estar per als Gentlebotz; i el Think Award, atorgat als QUBE. 


En total, a la competició s'hi van inscriure 17 equips de nois i noies procedents de Catalunya i la resta de l'estat espanyol, però, també de països com Alemanya, EUA, França, Libèria, Països Baixos o Romania. 

Aquest any, el repte plantejat als participants, amb el nom de SKYSTONE, es va centrar en la cerca de solucions per garantir que les ciutats siguin un espai de convivència per a tothom. 
 
Un podi molt semblant al de l'any passat en la FLL 
L'equip FEDAC Coolest Wolvineers de l'escola Sant Narcís de Girona va estar el guanyador, per segon any consecutiu, del torneig FIRST Lego League (FLL) de la UVic, que aquest any arribava a la vuitena edició. El mateix equip també va obtenir el premi al comportament del robot, que ja s'havia endut fa un any. El segon i el tercer lloc del podi també el van ocupar els mateixos equips de l'any passat però de forma invertida: en aquesta edició el segon classificat va estar l'equip Vilabots, de Sant Pere de Vilamajor, que l'any passat havia estat tercer; mentre que el tercer classificat va estar l'equip Arobot, de l'escola Els Estanys de Platja d'Aro, que l'any passat, precisament, havia quedat segon. Tots tres equips van tenir garantit el passi a la final estatal, que tindrà lloc el 28 i 29 de març a Santa Cruz de Tenerife i tindran opcions d'arribar a la final mundial de Detroit. 

La competició, adreçada a nois i noies d'entre 10 i 16 anys, va constar de tres rondes de joc, en què els robots creats amb peces de Lego van haver de fer unes proves concretes sobre un taulell establert. Paral·lelament, cada equip va presentar un projecte científic relacionat amb el repte mundial d'aquest any, CITY SHAPER, en què van haver de proposar millors entorns per viure i treballar utilitzant les tecnologies actuals. 
Arxivat a:
ACTUALITAT, robòtica, UVic
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: