Hi ha una nova llei de llibertat sexual: els 5 canvis que has de saber

per Redacció, el 4 de març de 2020 a les 09:48
El govern espanyol ha aprovat la llei de la llibertat sexual que consagra "el només sí és sí, la resta és violació". La nova regulació recull bona part de les reivindicacions del moviment feminista en els darrers anys i equipara les víctimes de les agressions sexuals amb les víctimes de violència masclista. 



El projecte de llei, que ara haurà de superar uns tràmits parlamentaris, inclou aquests punts:


 


Versió sense playbuzz

Acabar amb la diferència entre abús i agressió 
La normativa vigent fins ara estableix que cal violència i intimidació perquè a ulls de la justícia sigui considerada l'agressió. El debat va esclatar socialment arran de la polèmica sentència de La Manada, els agressors de la qual van ser condemnats inicialment per abús, però després el Tribunal Suprem va fixar la condemna per agressió. 

Amb la nova llei, tota actuació sense consentiment serà considerada agressió. 
S'estableix que no hi ha consentiment sexual si la víctima "no ha manifestat lliurement per actes exteriors concloents i inequívocs, conforma a les circumstàncies concurrents, la seva voluntat expressa de participar en l'acte". 

S'incorporen nous delictes 
Passaran a ser delictes el matrimoni forçat, la mutilació genital o la transmissió voluntària de malalties sexuals. 

Augmenten les penes de presó per a certs actes
Les penes seran d'entre un i quatre anys de presó per a qui atempti contra la llibertat d'una altra persona sense el seu consentiment, ja sigui utilitzant violència, intimidació o abús de superioritat o vulnerabilitat de la víctima. Les penes ascendiran a entre quatre i 10 anys de presó si hi ha "accés carnal per la via vaginal, anal o bucal". En els casos de violació la condemna pot arribar a 15 anys si sumen agreujants, com poden ser les violacions grupals. 

Totes les víctimes tindran dret a assistència jurídica gratuïta 
També tindran accés als serveis d'assistència i de suport de les administracions públiques, que es preveuen de caràcter integral i extensius als familiars.


 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: