8 dades que no sabies i que t'impactaran

per Adolescents.cat, el 10 de març de 2020 a les 09:54
El passat mes de novembre, les instagramers i activistes LGTBIQ+ i feministes @devermut van iniciar la campanya “Que Se Sepa”. Una iniciativa online que ha recollit dades sobre violència masclista a Espanya.



Van ser gairebé mig milió de dones les que hi han participat de manera anònima i ara ja se’n saben els resultats.  En el global del món han participat 1.117.579 persones però s’han separat les dades entre Espanya i Llatinoamèrica.

Les dades confirmen que el 53% de les enquestades ha patit algun tipus de violència sexual en algun moment de la seva vida. El 66% han viscut assetjament verbal al carrer i un 54,2% han patit tocaments o petons en públic sense consentiment.

Una de les coses que també preocupa és que moltes dones s’ho guarden i es queda tot en el silenci. De fet, el 57% no ho ha explicat mai i només un 2,27% han posat denúncia.

Ara, la Marta i la Sara de @devermut, han obert una iniciativa a change.org per exigir als governs una política seriosa contra la violència masclista a Espanya. Es vol fer des de diferents punts de vista: la investigació, la formació especialitzada, la sensibilització i l’educació per detectar i prevenir casos de violència sexual dins i fora de les aules.

Aquí us deixem algunes de les dades que s'han extret de l'estudi #QueSeSepa:

 

 
Aquí podeu veure l’estudi sencer i en el següent post veureu algunes de les dades de forma gràfica:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

¿Qué os parece si vamos resumiendo las respuestas de #QueSeSepa por aquí? Estamos deseando leeros 👇🏼

Una publicación compartida de Devermut (@devermut) el


 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: