Logotip de Adolescents.cat

No truqueu a aquests números: Salut desmenteix que siguin telèfons per a l'emergència sanitària

per Antònia Crespí, el 16 de març de 2020 a les 15:51

Ciutadans amb mascareta, a Barcelona. Foto: Adrià Costa.

A les xarxes socials estan circulant diversos missatges dient que des de Salut han habilitat dos nous telèfons per atendre les consultes per temes relacionats amb el coronavirus, que són el 010 i el 012. Des del mateix departament han explicat a NacióDigital que no han creat cap mena de telèfon nou i que el de referència per urgències sanitàries relacionades amb el coronavirus és el 061. 

Pel que fa el 012 sí què és cert que existeix, però de fa temps ja, i funciona com un telèfon de consultes generals. Mentrestant, el 010 és el telèfon per realitzar consultes a l'Ajuntament de Barcelona i tal com han explicat des de la mateixa administració municipal a NacióDigital, no han creat cap mena de pla específic per atendre trucades en relació al coronavirus. Sí què és cert que, en cas de preguntar per l'estat dels centres sanitaris a Barcelona, es pot oferir informació. 



Així mateix des de Salut es demana fer un ús responsable dels telèfons d'emergències i es recorda què: el 061 només per urgències sanitàries i del coronavirus, el 012 per consultes generals i el 112 per emergències. 

En cas de tenir més dubtes en relació al coronavirus, també s'ha habilitat un test online per veure si es compleixen els criteris per poder ser un potencial cas d'infecció. 

 

Indicacions ús telèfons Salut Foto: Generalitat de Catalunya



 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: