actualitat

En quines superfícies i durant quant de temps pot sobreviure el coronavirus? T'ho expliquem

per Redacció, el 19 de març de 2020 a les 13:56
Quant temps de vida té el coronavirus? En quines superfícies aguanta més temps? Em puc contagiar a través de l'aire? Aquestes són algunes de les preguntes que més es fa la gent sobre el virus, i que ha respost un estudi publicat al New England Journal of Medicine.

El resultat d'aquest estudi elaborat per científics nord-americans és clar: és possible contagiar-se tant a través de l'aire com mitjançant el contacte amb altres elements infectats. Si bé l'aire és la superfície on les partícules del virus aguanten menys, han de passar 3 hores perquè en quedin eliminades.




Pel que fa a les altres proves fetes per a l'estudi, s'ha demostrat que les zones on el Covid-19 troba més estabilitat per sobreviure són el plàstic, on pot durar 3 dies i l'acer inoxidable, que pot prolongar les seves partícules més de 48 hores. És a dir, un gran nombre de coses que toquem constantment poden donar-li fins a tres dies de vida al coronavirus: ordinadors, mòbils, portes, ascensors...


Al mateix temps, els altres dos materials estudiats 'només' allarguen unes hores l'existència de partícules del virus: en superfícies de cartró no passa de les 24 hores i, en coure, es queda en 4, pel que aquest és el material menys compatible amb el coronavirus que s'ha estudiat en aquest cas.









 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: