Logotip de Adolescents.cat
Coronavirus

Així és com pots diferenciar els símptomes greus dels lleus del coronavirus

per NacióDigital, el 24 de març de 2020 a les 06:00
El Departament de Salut ha explicat com diferenciar els símptomes greus dels lleus davant una infecció per coronavirus per evitar acudir a un centre sanitari en casos prescindibles. Segons el director mèdic del SEM Xavier Jiménez, cal avaluar els símptomes abans d'alarmar-nos o desplaçar-nos fins a un hospital.

Salut considera símptomes lleus la febre –encara que sigui elevada- que baixi en prendre antitèrmics com ara el Paracetamol, la tos, els mocs i el malestar general que es pot traduir en dolors als ossos i a la musculatura. A més, també es poden presentar episodis de diarrea i vòmits puntuals. En aquestes ocasions, es valora l'estat de la malaltia com a poc perillós i es recomana prendre els medicaments habituals en aquests casos i el repòs.


D'altra banda, Salut adverteix que hi ha símptomes de risc. Aquests són la dificultat sobtada de respiració i la presència de febre que no disminueix en prendre medicaments. Davant aquestes sensacions, cal acudir a un centre mèdic per rebre assistència hospitalària.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: