estudis

GUIA Tot el que se sap (i el que no) sobre el curs 2019-2020

per Redacció, el 26 de març de 2020 a les 11:38
Des de la declaració de l'estat d'alarma pel coronavirus, que les autoritats han pres diverses decisions relacionades amb l'àmbit de l'ensenyament: s'han suspès classes, s'ha ajornat la selectivitat, s'han cancel·lat avaluacions... Per tal que estigueu al dia, us hem preparat un resum amb la informació més important:


 


Versió sense playbuzz
Fins quan estaran tancats els centres educatius?
Aquest dimecres el govern espanyol ha assegurat que els centres estaran tancats com a mínim tot l'abril i que serà a finals d'aquest mes quan es determinarà si hi ha les condicions per poder seguir per la via virtual o bé es pot preveure "una possibilitat de coordinar l'activitat presencial". En aquest sentit, ha afirmat que es treballa per compensar la bretxa digital existent, i ha destacat que un 80% d'alumnes estan en connexió amb els seus professors i segueixen el curs des de casa. 

I si no s'obren escoles i instituts, com continuarà el curs? 
El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha obert la porta a reprendre el curs via telemàtica després de Setmana Santa, tot i admetre que això pot suposar dificultats als estudiants que no tinguin accés a internet a casa. Per tant, encara no està decidit. 

I la selectivitat, quan es farà?
La selectivitat està prevista entre el 22 de juny i el 10 de juliol en convocatòria ordinària i abans del 10 de setembre en extraordinària. Així doncs, de moment, es mantenen les proves PAU i d'accés per a majors de 25 i 45 anys, així com la prova d'aptitud personal (PAP) d'accés a diferents graus universitaris. Tot i això, caldrà veure com evoluciona la pandèmia i si es poden mantenir aquestes dates.

Es modificarà el temari de les PAU? 
Sí, les autoritats han decidit "modificar el model i el contingut de les proves amb l'objectiu que l'alumnat no es vegi perjudicat" per la situació generada pel coronavirus. Educació, però, encara no ha concretat en què consistiran les modificacions. 

Quan es publicaran els resultats de la selectivitat? 
Les dates finals "dependran de l'evolució de la pandèmia", però sí que s'ha establert que les qualificacions es publicaran abans del 17 de juliol en convocatòria ordinària i abans del 18 de setembre en extraordinària. Amb tot, l'assignació definitiva de places no es farà abans del 25 de setembre.

I quines decisions s'han pres sobre la Formació Professional? 
El govern espanyol ha decidit flexibilitzar les pràctiques als centres de treball, ampliant el calendari, per tal que els estudiants puguin passar de curs. Pel que fa a les proves d'accés als graus mitjans o superiors les proves també es podran ajornar fins al juliol.

I si estic fent el curs a l'estranger? 
Pel que fa als alumnes que estan fent el curs a l'estranger, s'establiran sistemes específics per poder homologar els seus estudis, donat que la majoria de l'alumnat està fent les classes en la modalitat online.

Fes la teva consulta

Opcional: Si vols rebre un avís per correu electrònic quan es publiqui una resposta, escriu-lo a continuació.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: