estudis

4 consells per superar la mandra i ser més eficient en els estudis

per Redacció, el 27 de març de 2020 a les 09:52
La situació que estem vivint ha trencat les nostres rutines i això ens pot provocar angoixa i dificultar que ens concentrem. És per això que us portem alguns consells que us poden ajudar a centrar-vos i a superar el nerviosisme i la mandra. Les pautes que llegireu a continuació són de la professora universitària Barbara Oakley i han estat recollies per El País:

 


Si us està costant gestionar la distància amb la vostra parella, si us sentiu més angoixats/des de l'habitual o si necessiteu consell sobre com afrontar el confinament, podeu escriure de manera anònima al nou consultori de Confinats. Una persona experta resoldrà els vostres dubtes gratuïtament. 

Fes la teva consulta

Opcional: Si vols rebre un avís per correu electrònic quan es publiqui una resposta, escriu-lo a continuació.




Versió sense playbuzz

1. Identificar el que us desconcentra
Si esteu fent feina de l'institut o la universitat i us distraieu amb facilitat, intenteu detectar que és el que us fa perdre la concentració. El mòbil? La música? La televisió? Si és alguna d'aquestes coses, l'experta us recomana allunyar-les de vosaltres mentre estigueu estudiant o realitzant tasques. Si per altra banda, no aconseguiu centrar-vos perquè no deixeu de pensar en temes que no tenen res a veure amb el que esteu fent, pareu un moment i feu alguns exercicis de relaxació. Això us ajudarà a alliberar tensions i a aclarir la ment. Aquí trobareu apps que us poden anar bé.

2. Creeu una nova rutina
Si la rutina que heu establert no us funciona, creeu-ne una de nova. Per exemple, si us lleveu, esmorzeu i el primer que feu és posar-vos a estudiar, intenteu modificar alguns hàbits. Podeu provar de fer exercici físic abans de començar a fer feina o fer una breu sessió de ioga. D'altra també, també podeu intentar estudiar en una altra habitació de la casa en la qual estigueu còmodes. L'important és seguir unes pautes determinades i que el nostre cervell s'acostumi a la rutina que l'indiquem. 

3. Recompenseu-vos per la feina feta
Pot semblar un detall sense importància, però recompensar el nostre cervell amb estímuls positius, ens ajuda a ser més eficients. Així doncs, fixeu-vos uns objectius i poseu-vos una recompensa que us motivi. Per exemple: si acabo aquests deures en menys de dues hores, podré mirar-me un capítol de la sèrie que estic veient abans de dinar.

4. Creieu en vosaltres mateixos
Som capaços d'estimular el cervell fitxant-nos reptes i objectius. Per tant, si ens creiem que podem d'assolir un propòsit en un determinat temps i ens hi posem de debò, serem molt més eficients que si no ho fem. Així doncs, busquem finalitats.
Arxivat a:
CONSELLS, estudis
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: