coronavirus

Tens una mascota? Aquests són els animals que poden contagiar-se de coronavirus

De moment, no s'ha pogut confirmar que les persones puguin infectar-se pels animals

Un home passeja un gos a Barcelona, durant el cconfinament | Martí Urgell
per NacióDigital, el 7 d'abril de 2020 a les 14:57
Els humans podrien transmetre el coronavirus a gossos, gats i fures, tal com apunta el Ministeri de Sanitat espanyol en un document cientificotècnic sobre el virus. Així i tot, no s'ha confirmat que la transmissió pugui produir-se d'animal domèstic a persones.

Sanitat ha arribat a aquesta conclusió després de detectar-se símptomes respiratoris i digestius en dos gossos a Hong Kong i d'un gat a Bèlgica. En tots els casos, les mascotes vivien amb una persona afectada per la Covid-19. Al zoo de Nova York, un tigre ha donat positiu a la prova de detecció del virus.


Tal com explica l'informe, s'han observat infeccions en vies respiratòries de gats i fures, però també "amb molta menor intensitat" en gossos. Per això, tal com detallen fonts de Salut, podria existir la transmissió d'humans cap a aquests animals "de forma ocasional".

En animals com gallines, porcs o ànecs, de moment no s'ha aconseguit observar afectacions pel virus després d'experiments. En aquesta direcció "tot apunta" que el contagi es dóna a través del contacte directe amb els animals o les seves secrecions.


En estudis realitzats amb animals infectats per virus semblants, s'ha observat com les cèl·lules més afectades estaven relacionades amb l'aparell respiratori i les vies gastrointestinals. Això podria indicar que la transmissió d'animals a humans, si es donés, podria arribar a través de secrecions respiratòries o material procedent de l'aparell digestiu.

Document científicotècnic sobre el coronavirus by naciodigital on Scribd

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: