estudis

5 preguntes amb resposta sobre els canvis en el curs universitari a causa del coronavirus

per Lluís Girona, el 7 d'abril de 2020 a les 16:57
El caos generat per la crisi de la Covid-19 ha provocat un final de curs universitari amb moltes incerteses. El Sindicat d’Estudiants, en la línia del que ja ha fet Itàlia, ha demanat al govern espanyol l’aprovat general per a tots els universitaris en considerar que de forma telemàtica no és viable finalitzar els estudis d’aquest any.

Les universitats catalanes, que aquests dies estan de vacances de Setmana Santa, descarten totalment aquesta possibilitat i han animat docents i alumnat a trobar les vies per poder resoldre el curs de la millor manera possible. Però la forma d’executar la via telemàtica genera moltes incògnites. Què passa amb els treballs de final de grau o de màster? Què passa amb les pràctiques? El curs s’allargarà més enllà del previst?

Per saber-ne més, a NacióDigital han consultat a les universitats més importants de Catalunya com es canalitzarà el final de curs més complicat de les últimes dècades.

 


Discrepància entre sindicats estudiantils

El Sindicat d’Estudiants ha demanat en un comunicat l’aprovat general en considerar que la via telemàtica “expulsa l’alumnat de la classe treballadora” del sistema educatiu. Des del sindicat demanen reorganitzar els plans d’estudi que s’han d’iniciar al setembre per “recuperar els continguts essencials” que no s’han pogut impartir en aquests últims mesos de curs.

Per la seva banda, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) no ha sol·licitat l’aprovat general però si ha reclamat a les universitats no allargar el curs acadèmic, flexibilitzar la feina i garantir l’avaluació única perquè “ningú es quedi enrere”.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: