Aquest àudio està dividint la gent: vosaltres quina paraula hi escolteu?

per Redacció, el 9 d'abril de 2020 a les 15:38
L'àudio de què us parlarem a continuació no dura ni 5 segons, però ha tornat a aconseguir dividir les xarxes socials. I és que, els usuaris són incapaços de posar-se d'acord sobre si a la gravació s'hi escolta "laurel" o "yanny".
  El debat ja havia sorgit temps enrere, però diverses cadenes de televisió l'han recuperat i han aconseguit que l'àudio es torni a fer viral.


Quina és l'explicació d'aquest fenomen? Jody Kreiman, especialista en fonètica, assegura a The New York Times que "les concentracions d'energia que utilitzem per pronunciar "ia" i "la" són similars, i per això sorgeix aquesta confusió". A més a més, aquesta diferència a l'hora d'interpretar el so també podria ser fruit de la nostra capacitat per percebre aguts i greus.

Sigui com sigui el creador del famós àudio, Roland Camry, va explicar a Buzzfeed l'any passat que la paraula que s'hi escolta és "laurel", la qual va enregistrar a través del sintetitzador de veu Vocabulary.com. El programa va distorsionar el so i això és el que va provocar que molts usuaris hi escoltessin "yanny" en comptes de "laurel". Vosaltres què hi heu escoltat el primer cop que l'heu reproduït?
Arxivat a:
ACTUALITAT, Twitter, àudio
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: