estudis

4 consells que us ajudaran a concentrar-vos

per Redacció, el 15 d'abril de 2020 a les 11:56
Estar centrats en el que estem fent no sempre és fàcil i encara menys si la situació en la qual ens trobem ens angoixa o ens resulta estranya. És per això que avui us portem alguns trucs per concentrar-vos que han donat diversos experts a la BBC:

 


Versió sense playbuzz

Hidrateu-vos 
La deshidratació ens fa perdre capacitat de concentració, per tant, beveu aigua de manera regular. Pot semblar poc important, però no ho és. A més, també és clau que us alimenteu bé per tenir energia, així doncs procureu combinar proteïnes amb carbohidrats per estabilitzar els sucres a la sang. 

Dibuixeu
Segons un informe publicat a New Scientist, dibuixar o fer gargots mentre escoltem ens ajuda a assimilar millor allò que ens estan dient. Així doncs, si esteu fent una classe virtual, i no heu de prendre apunts, podeu provar de dibuixar en un full els conceptes que us estan explicant. Realitzar aquesta tasca, fa que la nostra ment es concentri i estigui més atenta.

Silencieu els dispositius electrònics
Es calcula que de mitjana una persona mira el mòbil cada 5 o 10 minuts. Això passa factura a la capacitat cognitiva, de fet els científics asseguren que el coeficient intel·lectual ha retrocedit els últims 37 anys. Així que ja ho sabeu, poseu el mòbil en mode avió i oblideu-vos-en una estona quan necessiteu concentrar-vos! 

Atureu-vos 
Segons diverses investigacions científiques si volem retenir la informació i mantenir-nos concentrats, el millor que podem fer és deixar d'estudiar durant 10 minuts. És a dir, quan faci una hora que esteu davant els apunts, feu una pausa "total": apagueu la llum i relaxeu-vos. Res de mirar el mòbil ni l'ordinador. Heu de desconnectar per tal que el cervell pugui "digerir" tota la informació que li heu donat i pugui carregar piles.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: