educació

Tot el que has de saber sobre el final de curs d'aquest 2020

per Bernat Surroca / Andreu Merino, el 16 d'abril de 2020 a les 08:52
El format del tercer trimestre escolar comença a aclarir-se, però encara queden incògnites per resoldre. El Ministeri d'Educació ha traslladat aquest dimecres a les comunitats autònomes la proposta d'acabar el curs al juny, que compta amb l'aval del Departament d'Educació. 

Sense un aprovat general formal


 Pel que fa als criteris generals, la ministra d'Educació, Isabel Celaá, ha insistit que no hi haurà un aprovat general, tot i que la "norma" serà que tots els alumnes superin el curs i no el "perdin". La repetició serà "una mesura molt excepcional", que haurà d'estar "sòlidament argumentada" i acompanyada d'un pla de recuperació.

 El curs acabarà al juny i durant l'estiu s'organitzaran activitats de reforç "de formes diverses", que es podran compaginar amb activitats lúdiques. No hi haurà activitat lectiva.


 També es flexibilitzarà el currículum per centrar-se en les competències imprescindibles i evitant "sobrecarregar" l'alumnat. El tercer trimestre, ha detallat la ministra, servirà per "reforçar i repassar". La intenció del Departament d'Educació, tal com va avançar NacióDigital, és que les escoles tinguin possibilitat d'obrir les aules per fer tasques d'acompanyament social, emocional i de dol a l'alumnat. 

Educació a distància

 En el tercer trimestre entrarà en joc l'educació a distància, amb el compromís del Ministeri d'Educació de no deixar-ne fora cap alumne. Precisament, aquest va ser el motiu pel qual Educació es va oposar inicialment a les classes en línia, tot i que finalment la conselleria ha optat per aquesta solució. 

 El Departament ja ha començat el repartiment de 20.000 línies de connectivitat, a més dels dispositius amb connectivitat dels 100.000 que hi ha als centres i de 1.000 tauletes facilitades per la Fundació Telefònica i La Caixa. El Ministeri d'Educació també ha començat a repartir 2.000 línies de connectivitat per als cursos de Batxillerat i Formació Professional.

Un "paraigua" per a les comunitats

Celaá ha qualificat de "paraigua" la proposta del Ministeri, a la qual les comunitats tenen temps per adherir-s'hi fins demà. "Esperem que cap en quedi despenjada", ha afirmat la ministra.

 Cada comunitat, però, podrà prendre les decisions que consideri oportunes per dissenyar el final de curs. Per ara, el conseller d'Educació, Josep Bargalló ha aclarit que les activitats de l'estiu seran els tradicionals casals i que, en tot cas, podran incloure continguts més formatius, segons ha assegurat en declaracions a TV3. El conseller també s'ha negat a parlar d'aprovat general i ha insistit que l'avaluació es farà amb les qualificacions dels dos primers trimestres. Ara bé, ha dit que el professorat no avaluarà en clau negativa ni de "càstig".

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: