Quan es podran tornar a fer concerts?

per NacióDigital, el 22 d'abril de 2020 a les 16:39
L'investigador Oriol Mitjà, autor de l'informe sobre desconfinament del Govern, ha dit que els catalans com a comunitat hauran de decidir si accepten un passaport immunitari o no. "Si volem fer concerts ràpidament, en 6-10 mesos, o si preferim l'alternativa de no fer concerts en 2 anys", ha afegit en declaracions a Catalunya Ràdio, on ha opinat que és una eina "que cal considerar i que ha d'estar sobre la taula", tot i reconèixer que "està verda i ha de madurar".

I què és el passaport immunitari?  Es tracta d'un document que ha de permetre -o no- accedir a espais públics amb alt risc de transmissió del coronavirus o en situacions en què no es pugui assegurar la distància de seguretat, en funció de si la persona té anticossos contra el coronaviru.


Mitjà ha indicat que l'acreditació s'utilitzaria especialment en grans esdeveniments, perquè en altres escenaris, com en una classe universitària, es pot optar per mesures com prendre la temperatura a l'entrada. També és un debat que cal obrir, ha dit, a l'hora d'obrir el turisme.

I és que Mitjà ha argumentat que si en un concert de 3.000 persones hi ha una persona infecciosa, ja "s'està creant un brot epidèmic" i la corba incrementa "de forma exponencial i disparada". "Són situacions de molt alt risc que, a menys que la situació estigui molt controlada o estiguem utilitzant eines molt contundents, no es pot permetre, jo diria, que en bastants mesos", ha insistit.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: