estudis

La reobertura d'escoles a Catalunya serà diferent per cursos i territori

per NacióDigital, el 22 d'abril de 2020 a les 16:45
Novetats sobre el retorn a les escoles quan la pandèmia del coronavirus ho permeti. El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha explicat aquest dimecres al matí que la reobertura d'escoles i instituts no serà igual a tot arreu. Pot ser diferent segons el curs, i també segons el territori. La prioritat serà mantenir la distància social entre alumnes i entre aquests i els professors, fet que obligarà a aplicar "mesures diferents" per centres, etapes educatives i tipus d'ensenyament.

"No hi ha cap país que hagi reobert, o estigui treballant per reobrir, tots els centres educatius alhora", ha explicat el conseller en una compareixença telemàtica al Parlament. Per tant, uns cursos determinats o unes escoles determinades, poden acabar tornant a les classes abans que d'altres. La conselleria treballa en els diferents escenaris des de fa setmanes.


Bargalló ha explicat que tot just ha començat el tercer trimestre, un trimestre que "no serà normal" i que s'haurà de fer "de manera no presencial", si no tot, "una part important del trimestre". En aquest sentit, ha insistit que "només es podran tornar a obrir els centres quan ho indiquin les autoritats sanitàries".

Serà llavors quan Educació presentarà el seu propi pla de desconfinament i cada centre haurà de tenir també un pla propi de reobertura. Així, ha explicat que encara "no està definit l'escenari a posar en pràctica" però que es pot "intuir" com anirà en observar què fan o què volen fer altres països.


Abans, però, s'elaborarà un protocol que concreti les mesures de neteja i "descontaminació" prèvia a l'obertura dels centres i que s'haurà de mantenir un cop la roda estigui en marxa. A més, s'hauran de garantir les mesures d'higiene personal a cada centre.
 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: