coronavirus

Quins municipis entren a la fase 1 a partir de dilluns i què implica?

per Sara González, el 9 de maig de 2020 a les 11:10
Ja es coneixen els detalls de les mesures de desescalada que entraran en vigor a partir del dilluns a tots aquells territoris que estrenaran la fase 1. En el cas de Catalunya, només són les regions de Terres de l'Ebre, Camp de Tarragona i Alt Pirineu-Aran.

Barcelona, Catalunya Central, Lleida, Girona i i les regions metropolitanes Nord i Sud continuaran, de moment, en fase 0. No està permesa, a més, la mobilitat entre regions a excepció de per anar a treballar.



I quins canvis hi haurà pels municipis que entrin a la fase 1? Te'ls expliquem:

 Les terrasses dels bars obriran amb un 50% de la seva capacitat i que a cada taula o grup de taules hi podran haver un màxim de deu persones.


 En aquesta fase també es permetran les visites a domicili a familiars i amics, també amb un màxim de deu persones i sempre que visquin en la mateixa regió.

 Pel que fa a la reobertura dels establiments turístics, es permet l'obertura de totes les habitacions. El que no es podran utilitzar són els espais comuns, com ara la piscina, l'spa, el gimnàs o la discoteca. Això sí, el fet que no es permeti la mobilitat entre regions limita l'ocupació d'aquests establiments a veïns de la zona o a persones que estiguin en aquella ciutat o municipi per motius laborals.

 No està permès anar a una segona residència encara que aquesta estigui en la mateixa regió. No és fins a la fase 2 que es permetrà anar a la segona residència, però només si aquesta està a la mateixa regió i no en una altra.  

 Els establiments comercials reobren de forma generalitzada, sempre i quan la seva superfície no superi els 400 metres quadrats. Això suposa que s'obriran, sobretot, els comerços de proximitat però no les grans superfícies. Sempre, això sí, amb un 30% del seu aforament i mantenint una distància de dos metres entre persones. 


Les comarques de cada regió sanitària

Alt Pirineu i Aran agrupa sis comarques pirinenques: Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Vall d'Aran.

Lleida inclou les Garrigues, Noguera, Pla de l'Urgell, Segarra, Segrià i Urgell.

La del Camp de Tarragona suma Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat i Tarragonès.

Les Terres de l'Ebre inclou Baix Ebre, Montsià, Ribera d'Ebre i Terra Alta.

La de la Catalunya Central agrupa sis comarques, Anoia, Bages, Berguedà, Moianès, Osona i Solsonès.

Girona agrupa Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, Pla de l'Estany, Ripollès i Selva.

La de Barcelona, però, es divideix en tres àmbits:
- Àmbit Metropolità Nord que comprèn l’àmbit territorial del Barcelonès Nord, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.
Àmbit Metropolità Sud que comprèn l’àmbit territorial de l'Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Garraf i el Barcelonès Sud.
Barcelona Ciutat amb els districtes de Ciutat Vella, Eixample, Gràcia, Horta-Guinardó, Les Corts, Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí, Sants-Montjuïc, Sarrià-Sant Gervasi.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: