estudis

Tornaran a obrir els instituts al setembre?

per NacióDigital, el 11 de maig de 2020 a les 10:57
El Departament d'Educació treballa per iniciar el proper curs amb "tot l'alumnat" però distribuït en més espais i amb la meitat de l'aforament per aula, cosa que requerirà de més docents. Així ho ha explicat el conseller d'Educació, Josep Bargalló, a Ràdio 4.

Bargalló ha explicat que Educació continua treballant per poder obrir les escoles al juny però que això s'haurà d'anar fent segons l'evolució de la pandèmia als territoris. Per fer-ho és necessari que el territori en qüestió estigui en fase 2 i quan així sigui s'obriran "per qüestions diverses". En primer lloc, per acompanyar els alumnes que canvien d'etapa però també per poder fer tutories "voluntàries" que permetin als docents establir en quina situació es troba l'alumne de cara a com ha de començar el proper curs.


D'altra banda, aquest dimecres començarà la preinscripció escolar que es farà per primer cop, però "no per únic cop", de manera telemàtica. Bargalló ha posat sobre la taula que es moltes actuacions administratives que fins ara es feien de manera presencial passin a fer-se "sempre" de manera telemàtica. A més, ha garantit que tothom podrà fer el tràmit perquè es reserven quatre dies a la presentació física de les sol·licituds per a les famílies que no ho puguin de fer de cap altra manera.

I els casals?


Bargalló ha confiat que al juliol "tothom estarà en fase 2" i per tant que les escoles hagin pogut anar obrint i es mantinguin obertes per a casals i altres activitats. "Les escoles quan obrin al juny hauran de mantenir-se obertes tot l'estiu per acollir aquestes activitats quan calgui", ha declarat.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: