Quines zones de Catalunya podrien canviar de fase a partir de dilluns?

Un restaurant de Tarragona, a la fase 1 des de fa una setmana | ACN
per Andreu Merino / Oriol March, el 14 de maig de 2020 a les 13:18
Barcelona i la seva àrea metropolitana seran les últimes a desconfinar-se. Segons ha avançat RAC1 i ha confirmat NacióDigital, el Departament de Salut proposarà en les properes hores que tres zones de l'àrea de Barcelona passin ja a la fase 1 abans que la resta. Es tracta del Garraf, l'Alt Penedès i Baix Montseny. En el cas d'aquesta última zona, sis municipis estaven ja englobats a la regió Girona -que ahir ja va ser proposada per passar d'etapa-, mentre que els catorze restants -barcelonins- sí que comporten novetat. 

Aquestes tres zones, en tot cas, se sumarien a les regions sanitàries de Girona, la Catalunya Central i Lleida, que dilluns podrien passar a la fase 1. Tot plegat dependrà finalment de l'autorització del govern espanyol, que és qui té la última paraula. El Ministeri de Sanitat s'hauria de pronunciar divendres, com ja va fer la setmana passada en els casos del Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu i l'Aran, que des de dilluns gaudeixen del primer estadi de la desescalada.



Què permet la fase 1?
Trobades al carrer o en domicilis particulars de fins a 10 persones i també l'obertura de terrasses al 50% de la seva capacitat pel que fa a bars i restaurants.


El Govern va assenyalar ahir que calia seguir complint les restriccions i que, sobretot, es respectés l'horari de sortida de les persones grans.

Quines regions estan a la fase 1 ara mateix?

 Camp de Tarragona
 Terres de l'Ebre
 L'Alt Pirineu 
 L'Aran

Quines regions podrien pasar a la fase 1 dilluns?

 Girona 
 La Catalunya Central 
 Lleida
 Garraf
 Alt Penedès
 Baix Montseny

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: